Ismerd meg hazánk fővárosát és múzeumait kirándulássorozat.

1. állomása:

2013. szeptember 20.
VISEGRÁD

Idén újra indul az elmúlt 4 évben sikeresen megtartott, „Ismerd meg Hazánk fővárosát és múzeumait” kirándulássorozat. A cél az volt, hogy elvigyük azokat a gyerekeket is ezekre a helyekre, akiket a szüleik nem tudnának eljuttatni, mert nagyon drága a közlekedés és a belépő. A közlekedésre csoportosan 100%-os kedvezményt kapunk, ha meghívót kérünk a múzeumoktól. A múzeumbelépő 2011-ig ingyenes volt de, ma is csak kb. 200-800Ft. A csoportos napijegy is csak 650Ft/fő. Így egy kirándulás 12000Ft helyett” csak” 5000-6000Ft ba került. Sok olyan gyerek jött velünk, aki még sohasem járt arra. Meglátogattuk a Nemzeti Múzeumot,Nemzeti Galériát,Elektronikai Múzeumot, Csodák Palotáját, Állatkertet, Tropikáriumot, Szépművészeti Múzeumot,Terror Házát, Közlekedési Múzeumot, Vasútörténeti Parkot, Nemzeti Színházat, Hadtörténeti Múzeumot és a MŰPA-t. Sokszor megmásztuk a Gellérthegyet, a Budai Várat. Körbesétáltuk a Parlamentet. Sétáltunk a Duna korzón, a Lánchídon. Mindenféle-fajta közlekedésieszközt használtunk. A tavalyi i 8.-osok már 5. osztályos koruk óta jöttek velünk. Idén kezdjük előröl az egészet.
Az idei 1. kirándulás célpontja szeptember 20-án pénteken Visegrád volt.
A Királyi Palota a Salamon torony és a Felleg vár.
Vonattal mentünk Nagymarosig ott komppal keltünk át Visegrádra majd fellegvári séta és múzeumlátogatás . Délután ugyanez visszafelé. A vonat 05.14-kor indult Pécsről és 22 .41 –kor érkeztünk pécsre.


2. kirándulás

Budapest

Nemzeti Múzeum, Gellért hegy, Budai vár, a megújult Mátyás Templom és Halászbástya a Budavári sikló a Nemzeti Színház és a MÜPA valamint a pesti rakpart.

A kirándulás kicsit hosszabra sikeredett a kelleténél mivel a 24-es villamos a remizbe vitt minket orvul és így lekéstük az utolsó vonatot. Egy kis szívinfarktus után rendeztük sorainkat és Jamel segítségével egy keleti melletti lakásban töltöttük az éjszakát. Mindenkinek jutott matrac ágy és takaró. Hajnali 5 órakor indultunk haza. Nem vette el a kedvünket a további utaktól de a tanúlságait megfogadjuk. Soha nem hagyatkozunk az utolsó vonatra, inkább egyel korábban indulunk és jövünk. Köszönjük a Szülők megértését és türelmét. Akik bíztattak bennünket a "nehéz" percekben. Maricának és férjének, hogy autóba pattantak és 3 óra alatt hazavitték azokat akiknek sok lett volna ez a kirándulás.3. kirándulás:

2014. március 28.
Budapest, Vajdahunyadvár (Magyar Mezőgazdasági Múzeum)

A megérkezést követően eltöltöttünk negyed órát a 79-es trolin amivel a hősök teréig mentünk. Megnéztük a Városligeti tavat a kacsáival, a Műjégpályát a mű- és igazi jég nélkül. Valamint a Vajdahunyadvárat kívül- belül. Az IDŐ-ről volt egy érdekes kutatós időszaki kiállítás valamint a Mezőgazdasági Múzeum állandó kiállítása közül a földszinti termeket jártuk át. Az emeleti rész kimaradt mert nem volt rá elég időnk. De ide még mindenképpen visszatérünk. Kis séta a Hősök terén, majd le a kisfoldalattiba. Az Oktogonnál átszálltunk a kombinóra amivel a Margithídon keresztül a Széll Kálmán térre mentünk. Ebéd a McD..-ban/KFC. Két kisbusszal fel a várba. Séta lefelé a Dunaoldalon, át a Lánchídon. A 2-se villamossal a Kossuth Lajos térig mentünk, ahol megnéztük a pár napja átadott teret. Kis pihenő a dunaparton a Parlament melett. Vissza a 2-es villamossal a Fővámtérig. Fakultatív programként aki akart átsétálhatott a Szabadság hídon. Ezután lementünk az aznap átadott 4-es Metróba és a végállomásig utaztunk. Szép, tiszta (még), csendes, gyors, csak túl sok a betonfelület. A vonat 17.41-kor indult és Mi kivételesen rajta voltunk :-)!

4. Kirándulás:

2014. május 9.
Hadtörténeti Múzeum és
sétahajózás a Dunán a hidak alatt, a Margitsziget melett.

A vonat 06.03-kor indult. Találkozás 05.45-kor volt a vasútállomás pénztárcsarnokában. Érkezés a Déli Pu.-ra 09.05.Séta a Vérmezőn keresztül fel a Budai Várba


a Magyar Hadtörténeti Múzeumba.


A múzeum után elmentünk a Mátyás templomhoz


valamint lenéztünk a városra a Halász-bástyáról. Délben busszal a Szél Kálmán térre mentünk. Ebéd a szokásos helyeken. Metróval a Batthyányi térig, ott átszálltunk a H5-ös HÉVre,


amivel a Rómaifürdőig mentünk. 13.50.-kor indult a D12-es hajó


és 15.15-kor érkezett a Boráros térre a Petőfi hídhoz. A hajó átment az Északi vasuti hid, az Árpádhíd, a Margit híd, a Lánc híd, az Erzsébet híd, a Szabadság híd, a Petőfi híd, alatt. Elhajóztunk a Pesti Korzó, a Halászbástya és az Országház előtt és a Margitsziget mellett. Rövid séta a 2-es villamoshoz. Gyalog kimentünk a Margitszigetre a Margithídon keresztül, megnéztük a zenélő szökőkutat. 2-es villamossal elmentünk a Széll Kálmán térre, ahonnan metróval a délibe mentünk. Egy kis vásárlás után felszálltunk a vonatra. A vonat 17.50-kor indult és 20.41-kor volt Pécsett.
5. kirándulás:

2014. szeptember 26.
Budapest Néprajzi Múzeum,
Szentendre városnézés,
sétahajózás.

A vonat 06.03-kor indult. 9.03-ra a Keletiben voltunk. Egy kis várakozás után a BKV pénztárában elindultunk metróval a Kossuth térre a Múzeumhoz. Közben eleredt az eső , de mintha mindegy lett volna el is állt. Épp az országzászló ünnepélyes fehúzására értünk oda.

A múzeumban pont akkor nyitották meg a world press foto kiállítást.

Mi nem erre vettünk jegyet de azért a WC-hez menet betekinthettünk a képek közé is.

Az elmúlt évek élettereit láthattuk megelevenedni az installációk segítségével. Falusi , tanyasi, városi szobákat öltözeteket, bútorokat. A földszinti kiállításból pedig képet kapnunk a Nigériai uralkodók életéből.

Egy kis séta a duna mentén és a körúton felszálltunk a 6-os villamosra, ahonnét a Margithídon áthaladva megcsodáljuk a Parlamentet oldalról a duna felől is. Ebéd után HÉV-el

mentünk Szentendrére. Városnézés

és egy kis sikátorozás

után vissza Budapestre, ahol rohanás a kikötőbe, mert indul a hajó.

Egy kis titanic feeling után kikötés a Gellért téren. Séta a Szabadság hídon a pesti oldalra, a Fővámtérre. Pihenő és dunanézés, majd a 4-es metróval a keletibe mentünk. Egy kis vásárlás a spárban, majd vonatindulás.20.41-or mindenki sikeresen, fáradtan és épségben megérkezett. Pár fénykép a kirándulásról: A képre kattintva megnézheted őket.

6. kirándulás:

2014. október. 21.
Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Kiállítóhelye
és a Monostori Erőd Komáromban.

Vértesszőlős:

Monostori erőd
7. kirándulás:

2015 március 27.
A Magyar Természettudományi Múzeum.

8. kirándulás:

2015 május 15.
Hajózás a Dunakanyarban
Visegrád - Esztergom - Budapest.9. kirándulás:

2015. szeptember 25

A Magyar Mezogazdasági Múzeum meglátogatása ahol plusz élményként megtekintettük a "Titokzatos szavanna" címu idoszaki kiállítást. Az interaktív kiállításon a látogatók egy afrikai kalandtúrába csöppentek, ahol tudásukat és ügyességüket próbára téve készíthették el a buvös talizmánjukat. Utána Hajókirándulás Budapesten, és városnézés, a Budai Vár megtekintése.
10. kirándulás:

2015. november 13.

A Magyar Hadtörténeti Múzeum és a Tropikárium meglátogatása.


Régebbi kirándulássorozat megtekintése.